Pagina's

zondag 2 juni 2013

Beest van de Week # 4

Vandaag alweer de vierde editie van Beest van de Week. Wie o wie zal er deze keer worden genomineerd voor die beestachtige titel? 


Na lang wikken en wegen, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik deze week geen individu maar een groep wil nomineren. Deze groep staat ook wel bekend als de 'NS-ganger'. 

Voor dag en dauw staan zij op, om met z'n allen massaal hetzelfde spoor te volgen. En dit doet mij erg aan een mierenkolonie denken. Eenmaal het spoor gevonden, dringen ze over elkaar heen om een plek te bemachtigen. En tijdens het volgen van zo'n spoor, laat deze soort zich zien als ware beesten.
Situaties waarin territoriums worden afgebakend met behulp van tassen zijn hier niet vreemd. Hetzelfde geldt voor kwaadaardige gezichtsuitdrukkingen en snauwende sonnetten. 

Als de NS-ganger op zijn bestemming is gekomen, vertrekt deze hij meestal naar zijn werk- en/of leeromgeving met als doel zich te verrijken en te verzadigen. Om aan het eind van de dag weer terug te keren naar het grote spoor om daar rond de klok van vijf massaal aan individuele groepsvorming te doen. In de hoofden van deze beesten heerst op zulke momenten de alles of niets mentaliteit. Ronduit beestachtig gewoon. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten