Pagina's

zaterdag 15 juni 2013

Beest van de Week #6

Alweer de zesde editie van 'Beest van de Week'! 
Wie wordt er deze week vergeleken met een Beest? Is het onze voormalige eerste-kamer voorzitter Fred de Graaf? Of ons zielig Geertje? Het antwoord is: nee en nee. Wie ik vandaag in de spots van het beestenlicht wil zetten is een organisatie. Een organisatie die zich als een heuse speurhond gedraagt. Een speurhond die zich laat zien als er kinderen uit het zicht zijn verdwenen. 

De organisatie die ik deze week wil vergelijken met een speurhond is AMBER Alert. AMBER Alert speurt kinderen op die worden vermist. Op het moment dat deze kinderen als vermist worden opgegeven, zend de organisatie de informatie naar verschillende media. Hierbij treden ze op als ware speurhonden. Hartstikke top! Het is dan ook de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen lid worden van AMBER Alert zodat, mocht er een kind vermist zijn, massaal kan worden gespeurd. 

Zo is er vandaag, dankzij het AMBER Alert, weer een vermist jongetje teruggevonden. Binnen twee uur na de melding werd het jongetje al gevonden. Met dank aan alle communicatiemiddelen van tegenwoordig. Is die mobiele telefoon toch nog ergens goed voor oma! 

AMBER Alert, Speurhond


Geen opmerkingen:

Een reactie posten