Pagina's

zondag 16 juni 2013

leeuwen logo's

Dieren worden regelmatig gebruikt voor logo's. Ze zorgen voor een ontwerp of voor het materiaal waar het op wordt gedrukt. Vaak zijn het een vast aantal bekende dieren die hiervoor worden gecharterd. Deze dieren stralen een bepaalde status en/of gevoel uit wat goed bij een organisatie past. Mensen symboliseren hiermee hun gedrag/visie/motto dus middels een beest. 

Vandaag wil ik een beest behandelen wat vaak in logo's terugkomt. Je kan het beest herkennen aan zijn wilde manen en doordachte blik. Vaak wordt hij op zijn achterpoten afgebeeld wat ervoor zorgt dat hij nog statiger overkomt. Ja beste lezer, ik heb het over de Leeuw. 

Leeuwen worden vaak gebruikt voor logo's omdat zij machtig en krachtig zijn. Ook stralen ze trots en moed uit. En welk merk wil dit nu niet uitstralen? De leeuw wordt ook niet voor niets 'Koning der Dieren' genoemd. 

Maar niet alleen merken gebruiken de Leeuw om macht uit te stralen. Simba is namelijk ook een favoriet dier  voor wapenschilden. Zo maakt Nederland ook gebruik van het imago van de leeuw. Deze leeuw heeft zelfs een kroon op. 

Hieronder zijn enkele logo's te zien die gebruik maken van de machtige positie van de Leeuw:

Wapenschild van Oranje-Nassau.
Je maintiendrai = Ik zal handhaven

Je voelt je lekkerder in een Peugeot.
De naam Peugeot is afkomstig van familie Peugeot, zij hebben het merk opgericht in 1810.

Lion chocolade (1977)
Per jaar worden ongeveer 700 miljoen wat dit soort repen geproduceerd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten